Borászat

A vállalkozás modern, korszerű gépparkja segítségével saját szőlőterületein kívül mintegy 40 hektáron végez bérmunkában szőlőművelést, bér borfeldolgozást, bér borpalackozást Riczu Tamás szakmai irányításával és közreműködésével a környék borászatai, szőlőtermelői részére.

A borokat a borászatban, kis – és nagykereskedelemi forgalomban és a vendéglátásban lehet megvásárolni, illetve fogyasztani.

SUPER PREMIUM borainkkal Anglia (London), Ausztria, Svájc, Csehország és néhány észak-európai ország színvonalas éttermeiben is találkozhatnak a minőségi borok kedvelői.

A borászat filozófiája:

“Célunk és küldetésünk, hogy megismertessük a magyar borkedvelőkkel a kulturált borfogyasztást, képviseljük és népszerűsítsük a minőségi borokat, nemzetközi szinten pedig bizonyítsuk, hogy Magyarországon fantasztikus borvidékek vannak, amelyek kiváló minőségű magyar borokat adnak a világnak.

Minőségi terméket szeretnénk alkotni úgy, hogy ugyanakkor egy élhető, egészséges környezetet hagyunk hátra.

Ez a mi életre szóló küldetésünk.

Fogyasztóink szeretete és elégedettsége a legfőbb bizonyítéka annak, hogy jó úton járunk.”

Villányi Borvidék

Itt él a legtöbb „ÉV BORTERMELŐJE” és pincészete. Ezen a borvidéken került először saját néven bor palackba a rendszerváltást megelőzően. Borászok itt használtak először barrique hordót. A borvidéken alakult meg elsőnek BORÚT, mely azóta is sikeresen működik. Kiemelkedő tudományos eredménnyel dicsekedhetnek a villányiak, hiszen Teleki Zsigmond szőlőnemesítő itt élt és dolgozott, aki a filoxéra szőlő betegség leküzdésében szerzett kimagasló érdemeket. Villányi Borrend / Custodes Vinorum( Alapítva 1988) 4 természetvédelmi terület, számos védett növény (KIKERICS) és állatfaj, közel 30 km belül.

Magyarország egyik legfejlettebb, legismertebb bortermő borvidéke. Hazánk legmelegebb, legnaposabb Dél-Dunántúli borrégiója. 2500 hektár a területe, éghajlata szubmediterrán, kiváló körülményeket teremt a szőlő érleléséhez.

A Villányi Borvidék úttörő szerepet játszott a magyar borászat újjászületésében.
Borkultúrája országos szinten ismert és elismert, a villányi vörösborok magas minőségének köszönhetően a borturizmus „Mekkája”.

Hazánkban az első borvidék, melyen bevezetésre került a teljes borvidéket érintő eredetvédelemi szabályozás – a KIKERICS védjegy. A Villányi Borvidék rangját évszázadok óta elsősorban a vörösborok adják. A borvidék zászlós bora a VILLÁNYI FRANC prémium és super prémium minősítésben.

A villányi borászok összetartozása erős.