Villányi Borvidék, Akasztófa dűlő

RICZU TAMÁS BORÁSZATA

"Rozé borunk ragyog a Vince magazin címlapján!

Szenzációs pontszámot kapott a versenyen!"

Kedves Borkedvelő olvasó!

Nagy örömmel és büszkeséggel szeretnénk bejelenteni, hogy Rozé borunk mostanra igazi címlapsztárrá vált! A Vince magazin (2023 május) legújabb számának címlapján szerepel, ami a számtalan munkaóra és a szenvedélyes szőlőtermesztés eredménye. Az egyedülálló ízvilággal és a tökéletes minőséggel büszkélkedő borunk most a figyelem középpontjában áll.

Ám ez még nem minden! A Vince magazin által megrendezett versenyen Rozé borunk elképesztő eredményt ért el, hiszen, magas, 16.45 pontot kapott. Ez a kimagasló pontszám elismeri a borkészítésben rejlő mesteri tudásunkat és a kitartó munkánk gyümölcsét. Így biztosak lehetünk benne, hogy Rozé borunk az igazi borbarátok szívébe is belopja magát.

Villány Rosé
RICZU TAMÁS BORÁSZATA, VILLÁNY, 2022,SZÁRAZ ROSÉ BOR

Mi teszi különlegessé Rozé borunkat? Az alaposság és a precizitás, amellyel gondosan válogatjuk a legjobb minőségű szőlőt, majd Riczu Tamás borász által gondosan megtervezett borkészítési folyamat következik. Ezen túlmenően, a bor jellegzetes és élénk rózsaszín árnyalatával, valamint a finom és harmonikus ízével varázsolja el az érzékeket. Rozé borunk mindenkor és minden alkalomra tökéletes választás.

Legyen szó romantikus vacsoráról, baráti összejövetelről vagy családi ünnepről, Rozé borunk mindig a legjobb választás. Frissessége és könnyed karaktere igazi üdítő élményt nyújt. Ráadásul, a elért pontszám is bizonyítja, hogy minőségi borunk a legmagasabb elvárásoknak is megfelel.

Ha szeretné Ön is megkóstolni Rozé borunkat, és átélni az egyedülálló ízélményét, ne habozzon! Látogasson el webshopunkban, ahol bővebben olvashat a borról, az ízjegyeiről, valamint a borászatunk történetéről.

Rendeljen egy palackkal vagy többel, és élvezze az ízek összhangját és a Rosé bor örökzöld varázsát.

Riczu Tamás Borászata a Villányi Borvidék közepén Siklóson, az Akasztófa dűlőben található.

A jó bort mindig élvezettel, de csak mértékkel szabad fogyasztani!


Villányi Borvidék

Magyarország egyik legfejlettebb, legismertebb bortermő borvidéke.
Hazánk legmelegebb, legnaposabb Dél-Dunántúli borrégiója.
2500 hektár a területe, éghajlata szubmediterrán, kiváló körülményeket teremt a szőlő érleléséhez.
A Villányi Borvidék úttörő szerepet játszott a magyar borászat újjászületésében.
Borkultúrája országos szinten ismert és elismert, a villányi vörösborok magas minőségének köszönhetően a borturizmus „Mekkája”.
Hazánkban az első borvidék, melyen bevezetésre került a teljes borvidéket érintő eredetvédelemi szabályozás - a KIKERICS védjegy.
A Villányi Borvidék rangját évszázadok óta elsősorban a vörösborok adják.
A borvidék zászlós bora a VILLÁNYI FRANC prémium és super prémium minősítésben.
A villányi borászok összetartozása erős.

  • Itt él a legtöbb „ÉV BORTERMELŐJE” és pincészete.
  • Ezen a borvidéken került először saját néven bor palackba a rendszerváltást megelőzően.
  • Borászok itt használtak először barrique hordót.
  • A borvidéken alakult meg elsőnek BORÚT, mely azóta is sikeresen működik.
  • Kiemelkedő tudományos eredménnyel dicsekedhetnek a villányiak, hiszen Teleki Zsigmond szőlőnemesítő itt élt és dolgozott, aki a filoxéra szőlő betegség leküzdésében szerzett kimagasló érdemeket.
  • Villányi Borrend / Custodes Vinorum( Alapítva 1988) 4 természetvédelmi terület, számos védett növény (KIKERICS) és állatfaj, közel 30 km belül.