Riczu Tamás Villányi Kékfrankos 2015

Villányi Kékfrankos 2015


Pince ár:

10 000 Ft / 0,75l

Egységár 13 333 Ft / liter. Áraink bruttó árak

Borászatunk csúcskategóriás, kizárólag magánvevőink részére készült bora, a borászatban kapható limitált palack mennyiségben.


  • Villányi védett eredetű PREMIUM száraz vörösbor.
  • Készült palackszám: 246
  • 100 %-ban kékfrankos szölőből készült.
  • Szüret időpontja 2015. október 18.
  • Alkoholtartalom:  14,0 %
  • Cukortartalom:  1,5 g/l
  • Savtartalom:  6,2 g/l
  • Extrakt összesen: 29,6 g/l

Az óriási terméskorlátozással (lásd a leírás végén) és vegyszermentesen művelt szőlő a gondosan végzett kézi szüretet és 225 literes új törgyfahordós, 18 hónapig tartó finom seprőn történő érlelést követően került a palackokba.
A mély rubintszínű bor illatában rendkívül kifejező füstösség, meggy, szilva és egy kevés aszaltság is érződik. A hordóból származó füszeresség pedig végigvezeti az aromatikát.
Gazdag, testes tétel magas alkohollal és szikárabb tannin textúrával, amelyet sok piros és fekete bogyós gyümölcs kísér. Robog mint egy gőzmozdony ez a karakteres, hosszú lecsengésű borköltemény.
Struktúrája többéves érlelést tesz lehetővé.

Fogyasztását 15-16 ’C hőmérsékleten vörös húsú ételek mellé ajánlja a borász vagy csak úgy magában a kékfrankos “szerelmeseinek”, gyűjtőknek, kuriózum kedvelőknek.

A bor története:
“2015. év tavaszán óriási fagy pusztított Siklós egyes dobvidékein sávos elosztásban. Kékfrankos szőlőnk egy része elfagyott. Majd jött a kellemes nyár, gyönyörű terméssel (már ami a tavaszi fagy után megmaradt). Boldogok voltunk, bár tudtuk hogy kevés szőlő lesz, de biztosak voltunk a bor minőségében. Sajnos nem csak nekünk, de a szarvasoknak is ízlett a termés, mert a maradék szőlőnk nagy részét egy nap alatt “lezabálták.”
Az eredmény egy fantasztikusan gyönyörű - összesen 246 palack (0,75 l) - bor lett az óriási természetes (fagy és szarvasok) “terméskorlátozásnak” köszönhetően.
Így ez a bor számunkra kincs egy valódi kuriózum lett, és csak nálunk a borászatban kóstolható és vásárolható, kizárólag magánvevőink részére, sajnos már csak limitált palackszámban.”

Díjazás: