Villányi Borvidék, Akasztófa-dűlő

Riczu Tamás Borászata

RICZU TAMÁS BORÁSZATA a Villányi Borvidék közepén Siklóson, az Akasztófa dűlőben található.

A borászat 7 ha szőlőterületen tudatos, környezetbarát, vegyszermentes műveléssel Olaszrizling, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc szőlőfajtákat termel.

A borok kizárólag természetes, állati származékoktól mentes (vegán) alapanyagok felhasználásával készülnek, évente maximum 40-50 ezer palackkal, Villányi védett eredetű CLASSICUS, PREMIUM valamint SUPER PREMIUM minősítéssel kerülnek forgalomba.

A vállalkozás modern, korszerű gépparkja segítségével saját szőlőterületein kívül mintegy 40 hektáron végez bérmunkában szőlőművelést, bér borfeldolgozást, bér borpalackozást Riczu Tamás szakmai irányításával és közreműködésével a környék borászatai, szőlőtermelői részére.

A borokat a borászatban, kis - és nagykereskedelemi forgalomban és a vendéglátásban lehet megvásárolni, illetve fogyasztani.

SUPER PREMIUM boraikkal Anglia (London), Ausztria, Svájc, Csehország és néhány észak-európai ország színvonalas éttermeiben is találkozhatnak a minőségi borok kedvelői.

A borászat filozófiája:

“Célunk és küldetésünk, hogy megismertessük a magyar borkedvelőkkel a borfogyasztás kultúráját, képviseljük és népszerűsítsük a minőségi borok fogyasztását, nemzetközi szinten pedig bizonyítsuk, hogy Magyarországon fantasztikus borvidékek vannak, amelyek kiváló minőségű magyar borokat adnak a világnak.

Minőségi terméket szeretnénk alkotni úgy, hogy ugyanakkor egy élhető, egészséges környezetet hagyunk hátra.

Ez a mi életre szóló küldetésünk.

Fogyasztóink szeretete és elégedettsége a legfőbb bizonyítéka annak hogy jó úton járunk.”

A jó bort mindig élvezettel, de csak mértékkel szabad fogyasztani!

Minden évjáratban max. évi 50 ezer palack mennyiségben minőségi terméket, produktumot szeretnénk alkotni, és egy élhető, egészséges környezetet hátrahagyni. Ez a feladatunk. Fogyasztóink elégedettsége nekünk óriási elismerés, boldogság és egy tökéletes visszaigazolás, hogy jó úton járunk… Egy jó bort mindig mértékkel, de igazán élvezettel érdemes csak fogyasztani!Villányi Borvidék

Magyarország egyik legfejlettebb, legismertebb bortermő borvidéke. Hazánk legmelegebb, legnaposabb Dél-Dunántúli borrégiója. 2 600 hektár szőlő, éghajlata szubmediterrán, mely kiváló körülményeket teremt a szőlő érleléséhez. Ez az éghajlat az egyik fontos tényezője a borvidék sikerének.