Villányi Merlot

Villányi Merlot 2019


Pince ár:

10 000 HUF / 0,75 l

Egységár: 13 333 HUF / liter Áraink bruttó árak

20 000 Ft rendelés felett ingyenes a szállítás!


  • Villányi védett eredetű  PREMIUM száraz vörösbor
  • Palackszám: 816 / 0,75 l
  • Szüret időpontja 2019. október  10.
Alkoholtartalom: 15,0 %
Cukortartalom: 1,5 g/l
Savtartalom: 5,4 g/l
Extrakt összesen: 30,1 g/l

Vegyszermentesen művelt szőlő, terméskorlátozás, kézi szüret, és bogyó válogatás jellemzi ezt a kitűnő bort. A Villányi borvidék, Siklós és ezen belül is az Akasztófa dűlő minden bája, eleganciája és az ott termő szőlő gyümölcsössége benne rejlik a borban. Erjesztése acéltartályban, majd az almasavbontást követően  225 l első és másodtöltésű tölgyfahordóban finom seprőn történő érleléssel zajlik 21 hónapon keresztül.

A természetes művelést meghálálva a szőlő gyönyörű savakban és érett gyümölcsös ízekben köszön vissza a borban. Finom fűszeresség, érett gyümölcsösség, szeder, áfonya, szilva, lekvárosság és virágos tónusok érződnek a selymesen kerek  kortyban.  Mély, rubinvörös szín, magas alkohol- és beltartalom, lekerekedett tanninok, masszív, kristálytiszta szerkezet jellemzi ezt a bort,  hosszú utóízzel. Ennek a tökéletes és kiváló gasztrobornak a struktúrája több éves érlelést tesz lehetővé.

Fogyasztását 16-18 C hőmérsékleten nagyobb méretű, tulipán formájú vörösboros pohárból ajánlja a borász, a minőségi borok, ezen belül is a merlot bor kedvelőinek.

Vadhúsból, elsősorban szarvasból, vaddisznóból és muflonból, valamint sertés-, borjú- és marhahúsból készült ételek - pörköltek, sült húsok, fasírtok, belsőségek - a zöldségfélék közül a cékla, és a paradicsom, de az érlelt keménysajtok is jól illenek ízvilágukban és struktúrájukban a merlot szőlőfajtából készült borokhoz.

Merlot borunk különlegesen szép és egyedi élvezetet kínál a borok szerelmeseinek, limitált palack számban.