Villányi Kékfrankos

Villányi Kékfrankos 2015


Pince ár:

10 000 HUF / 0,75 l

Egységár: 13 333 HUF / liter Áraink bruttó árak

20 000 Ft rendelés felett ingyenes a szállítás!


  • Villányi védett eredetű PREMIUM száraz vörösbor.
  • Készült palackszám: 746
  • 100 %-ban kékfrankos szölőből készült.
  • Szüret időpontja 2015. október 18.
Alkoholtartalom: 14 %
Cukortartalom: 1,5 g/l
Savtartalom: 6,2 g/l
Extrakt összesen: 29,6 g/l

A vegyszermentesen művelt szőlőt óriási terméskorlátozással (lásd a leírás végén), a gondosan végzett kézi szüretet követően a bort 225 literes másodtöltésű törgyfahordókban 18 hónapon keresztül finom seprőn érleltük. A mély rubin színű bor illatában rendkívül kifejező füstösség, meggy, szilva és egy kevés aszaltság is érződik, a hordóból származó fűszeresség pedig végigkíséri az aromatikát.
Gazdag, testes tétel magas alkoholtartalommal és szikárabb tannin textúrával, amelyet sok piros és fekete bogyós gyümölcs ízhatása kísér. Robog, mint egy gőzmozdony ez a karakteres, hosszú lecsengésű borköltemény.
A bor struktúrája többéves érlelést tesz lehetővé.
Fogyasztását 15-16 ’C hőmérsékleten vörös húsú ételek mellé ajánlja a borász vagy csak úgy magában, a kékfrankos “szerelmeseinek”, borgyűjtőknek és a borkuriózumok kedvelőinek.

A bor története:
“2015 tavaszán -sávos elosztásban- óriási fagy pusztított Siklós egyes dombvidékein. Kékfrankos szőlőnk egy része elfagyott, de amikor végre beköszöntött a nyár, gyönyörű termésnek örülhettünk - már ami persze a tavaszi fagy után megmaradt -. Boldogok voltunk és bár tudtuk, hogy kevés szőlőnk lesz, biztosak voltunk a bor kiváló minőségében. Sajnos nemcsak nekünk, de a szarvasoknak is ízlett a termés, mert a maradék szőlő nagy részét egy nap alatt “lezabálták.” Az eredmény egy gyönyörű - összesen 746 palack (0,75 l) - bor lett az óriási természetes (fagy és szarvasok) “terméskorlátozásnak” köszönhetően. Bizonyára nem meglepő, hogy ez a bor számunkra féltett kincs, valódi kuriózum lett. Kizárólag a borászatban kóstolható és vásárolható, de sajnos már csak limiitált palackszámban áll rendelkezésre magánvevőink számára.

Díjazás: