Symbol

Symbol 2019


Pince ár:

7 000 HUF / 0,75 l

Egységár: 9 333 HUF / liter Áraink bruttó árak

20 000 Ft rendelés felett ingyenes a szállítás!


  • A borászat TOP cuvée bora.
  • Villányi védett eredetű PREMIUM száraz vörösbor.
  • Palackszám: 3 670 / 0,75 l,      60 / 1,5 l magnum
  • Klasszikus bordeaux-i házasítás, 70 % cabernet sauvignon, 30 % merlot
  • Szüret időpontja: 2019. október 10., 21., 24.
Alkoholtartalom: 14,5 %
Cukortartalom: 1,5 g/l
Savtartalom: 5,8 g/l
Extrakt összesen: 29,7 g/l

 

Ez a borunk megrendelhető MAGNUM (1.5 l) kiszerelésben is.
A részletekért keresse borászatunkat.

A világ egyik legismertebb és legelterjedtebb szőlő és borfajtája a cabernet sauvignon.
Franciaországból, ezen belül is Gironde megyéből származik. A cabernet franc és a sauvignon blanc természetben végbement spontán kereszteződésének "szülötte".  Fő ismérvei a mély szín, közepes vagy magas alkohol-és savtartalom, valamint az erőtejes tannintartalom. Testes és elsősorban fekete bogyós gyümölcsökre emlékeztető jegyek – mint a fekete szeder, fekete ribizli és édesgyökér -  jellemzi ezt a fajtát.

Ahol van cabernet sauvignon, ott a merlot sem lehet messze és ez nem is csoda, hiszen az egyik "szülőjük" egy és ugyanaz a fajta. Merlot esetében a spontán kereszteződés a cabernet franc és a magdeleine noire des Charentes egyesülésével történt.

A világ második legelterjedtebb szőlő- és borfajtája a merlot. A merlot szőlő mély színnel, magas alkoholtartalommal, közepes savakkal és közepes tanninnal rendelkezik. Érett gyümölcsösség, szeder-, áfonya- és szilvaízű lekvárosság, valamint virágos tónusok találkoznak benne finom fűszerességgel és lédús gyümölcsösséggel párosulva. Csodálatos selymes textúra és határozott tannin szerkezet jellemzi ezt a szőlőfajtát, mely gyönyörű kerekséget varázsol a borokba azzal, hogy képes tompítani a cabernet sauvignon  "vadságát”. A merlot és a cabernet sauvignon házasításából jött létre egy tökéletes bordeaux-i cuvée bor, a SYMBOL.

Vegyszermentesen művelt szőlő, organikus gazdálkodás, terméskorlátozás, a szőlő teljes érettségében gondosan végzett kézi szüret, kézi bogyó válogatás és kíméletes szőlőfeldolgozás jellemzi a bor készítését. Érlelése 18 hónapon keresztül 225 literes – fajtánként különválasztva - új és másodtöltésű tölgyfahordóban finom seprőn (sur lie) folyamatos kevergetés (battonage) mellett zajlott. A bor készítése során kizárólag természetes és vegán anyagokat használtunk fel. A házasítás arányát kóstolással határoztuk meg a palackozás előtt.

A bor rubinvörös színű, intenzív illatú, melyben a fekete ribizli, a szeder és a csokoládé dominál. Ízében fűszeres, erdei gyümölcsös aromák harmonikus találkozása érződik csöppnyi vaníliás lecsengéssel.

Szép sav, emelkedett struktúra, hosszú korty jellemzi ezt a komoly, egyensúlyos bort. Hosszú érlelési potenciállal rendelkező modern, elegáns bor, varázslatosan selymes, kerek tannin szerkezettel.

Fogyasztását 16-18°C-on, tulipán formájú, viszonylag nagyobb kelyhü vörösboros pohárból ajánlja a borász.

Bor-étel párosítás szempontjából a gyökérzöldségek, burgonya, cékla, paradicsom, a sajtok és húsok közül pedig az érlelt keménysajtok, sertéshúsból, szarvasból, vaddisznóból, muflonból készült ételek, valamint a belsőségek illenek ízvilágban és struktúrában legjobban ehhez a kitűnő testes vörösborhoz.