Villányi Frizzante

Villányi Frizzante 2023


Pince ár:

3 000 HUF / 0,75 l

Egységár: 4 000 HUF / liter Áraink bruttó árak

20 000 Ft rendelés felett ingyenes a szállítás!


  • Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű, szén-dioxid hozzáadásával, villányi ottonel muskotály szőlőből készült száraz, gyöngyözőbor
  • Palackszám:  2 504 / 0,75 l
  • Szüret időpontja: 2023. augusztus 25.
Alkoholtartalom: 10,0 %
Cukortartalom: 6,5 g/l
Savtartalom: 6,2 g/l
Extrakt összesen: 25,7 g/l

Közkedvelt és keresett borunk gyümölcsös és tipikus fajtatiszta muskotály illatot áraszt. A friss szőlőből származó elsődleges aromák mellett a bor intenzív illatában „parfümösség”, a rózsa és a koriander illata érezhető, melyek markáns  zamat- és ízjegyekkel párosulnak.

A kiváló intenzív savaknak köszönhetően karakteres korty jellemzi, hosszú utóízzel.A buborékok üdévé és izgalmassá teszik ezt a friss bort. A feldolgozás során kizárólag természetes és állati származékoktól mentes (vegán) anyagokat használtunk fel.

A frizzante ajánlott fogyasztási hőmérséklete 6-8 C.

Az ideális fogyasztási hőfokot előhűtéssel érhetjük el és a bor tárolása rövid- és hosszabb távon is ilyen körülmények között javasolt.

Felbontást, illetve fogyasztást követően a palackot víz és jég keverékével feltöltött pezsgős vödörben tartsuk, mivel szobahőmérsékleten már félórán belül akár a duplájára emelkedhet a bor hőmérséklete, egyúttal pedig csökken a szénsavtartalma.