Symbol

Symbol 2017


Pince ár:

7 000 HUF / 0,75 l

Egységár: 9 333 HUF / liter Áraink bruttó árak


  • A borászat TOP cuvée bora.
  • Villányi védett eredetű PREMIUM száraz vörösbor.
  • Készült palackszám: 3 034
  • Klasszikus bordói házasítás,
  • 60% cabernet sauvignon, 25 % merlot, 15 % cabernet franc szőlőből készült bor,
  • Szüret időpontja: 2017. szeptember 30., október 6., 10., 12.
  • Alkoholtartalom:   14,5 %
  • Cukortartalom:       2,0 g/l
  • Savtartalom:           5,9 g/l
  • Extrakt összesen: 30,6 g/l

Vegyszermentesen művelt szőlő, organikus gazdálkodás, terméskorlátozás (70 q / 1 ha), gondosan végzett kézi szüret, kézi bogyóválogatás és kíméletes szőlőfeldolgozás jellemzi a bor készítését.
Érlelése 20 hónapon keresztül 225 literes új tölgyfahordóban finom seprőn (sur lie) folyamatos kevergetés (battonage) mellett zajlott.
A bor készítése során kizárólag természetes és vegán anyagokat használtunk fel.
Házasítása palackozás előtt hordóválogatással  történt.
A bor rubinvörös színű és intenzív illatú, melyben a fekete ribizli, a szeder és a csokoládé dominál, ízében pedig a fűszeres, erdei gyümölcsös aromák harmonikus találkozása valósul meg vaníliás lecsengéssel.
Szép sav és emelkedett struktúra jellemzi ezt a komoly, hosszú, egyensúlyos bort.
Fiatal, hosszú érlelési potenciállal rendelkező modern, elegáns bor, lekerekedett tannin szerkezettel.

Díjazás:

A Villányi Borvidék 2. legmagasabb pontszámú bora 95,5 ponttal.

Thank you for the appreciation and the award, Sommelier Wine Awards!
“A fantastic wine with richness, freshness and fluidity.”- Diego Carballido, Bar Boulud - Mandarin Oriental Hyde Park.
“Intense damson and plum jam notes with blackberries, chocolate and liquorice, and a very complex palate of roasted nuts, chocolate and coffee.” - Juan Manuel Marcos Perez, The Gilbert Scott Restaurant.
Köszönjük az elismerést és a Sommelier Wine Awards díját! “Fantasztikus telt, friss és könnyed bor." - Diego Carballido, Bar Boulud - Mandarin Oriental Hyde Park.
“Intenzív szilva és szilvadzsem aroma, szeder, csokoládé és édesgyökér jegyekkel, rendkívül komplex pörkölt mag, csokoládé és kávé ízérzettel." - Juan Manuel Marcos Perez, The Gilbert Scott Restaurant.