Villányi Kikerics

Villányi Kikerics 2020


Pince ár:

0 HUF / 0,75 l

Áraink bruttó árak


  • Villányi védett eredetű CLASSICUS száraz vörös cuvée bor,
  • 50 %-ban kékfrankos és 50 %-ban merlot szőlőből készült.
  • A borászat alap, könnyedebb, vörös “bisztróbora”.
  • Szüret időpontja: 2020. szeptember 22.
  • Alkoholtartalom:     14,0 %
  • Cukortartalom:         1,0 g/l
  • Savtartalom:               5,2 g/l
  • Extrakt összesen: 25,5 g/l

Vegyszermentes, organikus szőlőművelés, 120 q /ha termés és kézi szüret jellemzi a bor készítését.
A feldolgozás során kizárólag természetes és állati származékoktól mentes (vegán) anyagokat használtunk fel.
Mikro-oxidációs eljárással készült bor, mely azt jelenti, hogy 6 hónapon keresztül kevés, de pontosan meghatározott mennyiségben friss, tiszta oxigént adagoltunk a borhoz. Lágyabb tanninokat, mélyebb színt, pikáns cuvée jegyeket és szép aroma integrációt eredményez ez a könnyűnek éppen nem mondható technológia.
Közepes árnyalatú rubin szín és bíbor reflexek jellemzik a bort. Illatában piros primőr gyümölcsök - cseresznyelé, szeder, málna, meggy - ízében vanília, édes fűszerek, árnyalatnyi szegfűszeg és szerecsendió dominálnak. Kóstoláskor friss, feszes, selymes, lekerekedett “aligtanninokat”, modern és fiatalos ízvilágot élvezhetünk közepes alkoholtartalommal, melyek finom savakkal és kirobbanó, gyümölcsös karakterrel párosulnak.
Fogyasztását enyhén lehűtve, 13-14 ’C hőmérsékleten ajánlja a borász.
„Ez egy elegáns, de mégis izgalmas, nagyon jól iható szuper gasztróbor, melyet akár mindennapos fogyasztásra is ajánlok baráti beszélgetések, grillpartik kísérőjeként…”


A bor nevének eredete:
A kikerics virág a villányi borokon az eredetvédelem szimbóluma, a villányi borok védelmét és hitelességét jelzi.
A kikerics a Villányi Borvidéken a Szársomlyó-hegy déli oldalán a meleget elsőként megháláló, legkorábban nyíló virágunk.
Ezzel a könnyű vörösborral kívánjuk évről évre leróni borvidékünk iránti tiszteletünket és a minőségi borok készítéséhez fűződő elhivatottságunkat.
A magyar élővilág védett növényéhez, a KIKERICSHEZ hasonló védelmet kap a magyar borkultúra kincse, a villányi bor eredete és karaktere is.

Fogyasztását enyhén lehűtve, 13-14 ’C hőmérsékleten ajánlja a borász.